Tuesday, 19 July 2011

Top 50 Ranking Universiti Terbaik Malaysia 2011


Monday, 18 July 2011

17 July 2011

terharu sangat2 x penah rasa cam nih...
antaran komen yang seronok i bace.. ok nk bg tau mmg terharu bler bace komen dari  ms. diana nih... pernah berkawan n dok sebilik.. roomate plg bez... study group sesama..hangout sesame.. n slalu mintak pendapat die bler bergaduh..huhu ms diana ni gaak la yang mengajar ak ber bloging..hehe n ak x menyesal pon berbloging nih...cz orang bukan betul2 faham diri kite nih cam ner...btol x????

die rakan sekerja ak..dok sebelah..sok nk tuntut kek..hehe thankz alot iman..

ni antara yang de kat wall ak.. if ak attach semua kang panjang laj=k entry nih kan.. so ak wakil kan sedikit /antara yang wish my bezday...thankz alot kawan2 dari SMTT, SMKM, KMNS n dak2 UTM..miz u ol...
thankz to all the wishers..sy sgt terharu.. lebih kurang 100 person wish on FB...sangat gembira.. i dont know why birthday kali ni saangat gembira...salu nyer mase birthday ak dok jauh ngan family kot tu yang sedih...n now da abeh study.. x terase la kesedihan itu..hehe..

ape pon THANKZ A LOT KAWAN2.... walau lama terpisah.. dengan jarak yang begitu jauh ak harap persahabatan kekal ke akhir hayat...

Thursday, 14 July 2011

professional..

Pe pendapat korang berkenaan profesional????ape yang korang faham ngan perkataan profesional???

meh ak kongsi sikit..tp dalam english la cz ak copy paste jek..

=====================================================


Acting like a professional really means doing what it takes to make others think of you as reliable, respectful, and competent. Depending on where you work and the type of job you have, this can take on many different forms. There are, however, quite a few common traits when it comes to being professional. 

This includes the following:

1. Competence. You’re good at what you do – and you have the skills and knowledge that enable you to do your job well.

2. Reliability. People can depend on you to show up on time, submit your work when it’s supposed to be ready, etc.

3. Honesty. You tell the truth and are upfront about where things stand.

4. Integrity. You are known for your consistent principles.

5. Respect For Others. Treating all people as if they mattered is part of your approach.

6. Self-Upgrading. Rather than letting your skills or knowledge become outdated, you seek out ways of staying current.

7. Being Positive. No one likes a constant pessimist. Having an upbeat attitude and trying to be a problem-solver makes a big difference.

8. Supporting Others. You share the spotlight with colleagues, take time to show others how to do things properly, and lend an ear when necessary.

9. Staying Work-Focused. Not letting your private life needlessly have an impact on your job, and not spending time at work attending to personal matters.

10. Listening Carefully. People want to be heard, so you give people a chance to explain their ideas properly.

=========================================================


knp ak nk kongsi bende nih... sbb kat mana2 tempat kerja kite akan jumpa ramai orang n macam2 perangan ada yang nk tunjuk bagus la, ada yang wat hal sendiri la.. n ada gak orang yang x boleh d tegur kesalahan yang di buat...

Cube fikirkan... if x dapat terima teguran cam ner nk perbaiki kesalahaan yang di buat??? sampai biler nk buat kesalahan tu..x maju la diri.. betul x???jika ada orang menegur tu ambil yang positif..so x kan timbul rasa x puas ati...




Tuesday, 12 July 2011

MALAZ



ak nk share ngan korang cara mengatasi sikap malaz.. click here utk bace lebih lanjut..ak bace blog nih n cam menarik hati so ak nk la share ngan korang2..

ok malaz ni ada dalam diri semua ornag betul x???ak sendiri de sikap tuh.. sampai kadang2 bler malaz menguasai diri semua benda yang d lakukan x menjadi..kadang2 sifat malaz ni timbul bler diri tension dengan sesuatu.. seperti ak bler ak tension sikap malaz tu datang.. sampaikan semua org takut nk tego ak.. ngan muka yang sememeh.. jd pendiam yang terlebih diam, dok dalam bilik x kuar2.. huh tu la sikap ak bler ak tension n MALAZ...

nk hilangkan rase tension selalunyer ak akan cube utk menghepikan diri sendiri n ak akan luahkan kepada seseorng.n seseorang 2 yang jadi mangse perlu la dengar sampai ak rase lega.. klu pendam dalam ati cmfm2 sampai bler pon akan timbul rase sakit ati.. betol x??? n 1 lagi cara ak menangis.. menangis pon salah 1 cara nk ilangkan tension n apa yang terbuku kat ati..huhu..eh lari topik lak...

dulu ak jadikan blog nih tempat untuk ak luahkan pe yang terbuku kat ati.. tp sekarang x lagi selepas banyak isu timbul.. huuhu.. skarang ak bukan seperti dulu..byk perubahan dalam hidup ak.. tp ak cube terima takdir yang da tersurat utk ak..akan ak cube utk tempuhi segala cabaran dan halangan yang datang.. hopefully...

!!!ALWAYS SMILE N BE HAPPY!!!

masih berbaki..


ketensionan ak masih berbaki sejak sabtu lepas....nk jerit nk nangis pon de gak..huhu..bler wase nk nangis tp kite tahan2 akan timbul 1 rase iaitu sakit ati..bler da ngis tension itu hilang sikit demi sedikit...selalunyer klu ak sakit ati / marah / ape2 yang bmendatangkan tension ak akan lepaskan dengan menangis... mgkin cara org berbeza2..

Sunday, 10 July 2011

1 lg ari yang membosankan...


1 lg hari yang membosan kan perlu ak tempuh ari ni.. x tau npe ak rase nk je blik klang.. tp sok da keje x perlu la ak nk susah kan org amek n anta ak ke sini semula...

weekend yang bosan x de sape di sisi... hurm.. nasib ak la kan.. punca dari perhimpunan haram tu ak terkandas kat tengah2 kota raya nih...

OK HOUSEMATE AJAK G MIDVELLY.. YEAY..KUAR JAP!!! BUBYE!!ILANG SKET KEBOSANAN...

Saturday, 9 July 2011

sedey pulak!!


mula2 punya la semangat nk blik kg halaman jumpa ibu bapa tercinta..dok seap2 bg cantik... make up skit.. da seap ak trun g LRT.. tgu ada la dalam 5 minit.. ada anouncement " UNTUK KESELAMATAN TREN INI TIDAK AKAN BERHENTI DI BEBERAPA STESYEN, STESYEN KL SENTRAL, PASAR SENI DAN MASJID JAMEK" perggghhhhh mmg nk kene maki la...

ak da cantek2 cam ni terpakse menebalkan muke patah balik. di sebabkan perhimpunan tu ak x dapat balik kg halaman.. marah betul la... ape kejad nyer mereka buat begitu.. ramai orang yang punya urusan..semua tergendala...disebabkan perhimpunan itu...

untuk elak polis ramai yang buat keputusan dok umah jek... huh ak bengang!!!!

MIZ MUM , DAD, IJAN, ACIP N OTHERS... HUAARRRGGGHHHHH



ok balik!!!

semyum cam nih!! 
mi sis kate klang clear.. tren berjalan lancar n x ramai orng pon kat klng tuh..hope fully betol la.. tkot kat kl sentral nih rmi org...ok kawan2 sy mau pulang ke klang.. doakan perjalanan sy...

lompat2 dapat berite gembira..!!

ak nk balik!!!!!

Menyusah kkan orang de la bukan nk menyenangkan org..dengar kate orang BERSIH adalah utk menuntuk pilihan raya yang bersih dan telus..taanpa rasuah.. ok.. sekarang ni apa yang sebenarnye mereka nk tuntut??? Elok2 negara aman.. da rase goyang n x selamat dah..

actually ak nk balik klang ari nih..plan2 sptt nyer smlm pas blik keje tp ada masalah yang melanda.. so x bleh nk blik smlm.. pg ni lak ak da takut nk kuar umah… n dengar2 KTM de yang x jalan.. adoila.. lagi la ak bengang..Cam ni ke nk tuntut keadilan.. lagi menyusah kan orang ade la… adoilaaa…..!!!!

pe plak pendapat korang pasal perhimpunan bersih nih????ak nk tau gak…

perlu ke kite buat seperti negara luar.. demostrasi sana sini???

mereka menuntut ini tetapi yg x da kene mengene pon dapat susah!!

Tuesday, 5 July 2011

update sket..

da lame x update kan..huhu sejak keje nih dah x de mase nk bersosial di sini..apatah lagi nak meluahkan....keje ak tiap2 ari bgun kol 6 n seapkan pe yg ptt.. pas tu kol 8 pg g keje..balik kol 6.. sampai umah kadang2 terus lah tdo.. sedar2 kol 12..pastu ape lagi kan truskan perjuangan di alam mimpi...


baru2 ni de rezeki sket ak memulakan hobi lame ak yang da terkubur..iaitu bace novel.. bli 1 novel ni.. menarik tajuk die.." SETELAH DI LUKAI ".. syok jugak da lame x layan cite2 novel nih...ada sebahagian cerita ada ckit la kene ngan ak..insyaallah ade rezeki ak akan tambah koleksi novel ak...


ok ni la cover depan novel yang ak bace tu..